torsdag 12 februari 2009

Full rulle


Foto: Privat

Elin gick och väntade på att få baka hela förmiddagen. Jag hade nämligen varit lite slarvig och "lovat" att vi skulle hinna på förmiddagen *suck* Att jag aldrig lär mig, jag ska ju bara säga att vi gör det inte när. Med två små barn och sov och ät tider blir det ju sällan när man har tänkt sig... Nu var hon nöjd ändå för vi tog fram pyssellådan som jag har när jag gör mina hemgjorda kort. Hon hade glitterlim överallt =)


Ni kanske har gissat vad vi har bakat ;-)

Foto: Privat

Chokladbollar! Så enkelt och så väldigt gott! Vi blandar alltid smeten (kallar man det för smet? Det är ju knappast deg..) tillsammans sen rullar jag dom flesta och hon sockrar =) Fungerar hur bra som helst. Jag behöver kanske inte nämna vad hon kallar sina bruna skapelser för...
Foto: Privat

Foto: Privat

När vi ändå var igång så passade vi på att göra kolasnittar eller sirapskakor som jag brukar kalla dem. Jag gör efter receptet som finns i Leilas A piece of cake. Hur goda som helst, jag tror det är ingefäran som gör det...

Observera på det översta fotot att solen lyser... nu när vi ändå är igång och pratar väder! Efter baket så skulle vi gå till lekparken så vi hann med att vara ute lite när solen ändå var framme. Elin skulle prompt cykla på sin trehjuling, så det fick hon ;-)


Foto: Privat

Jag måste säga att det ser lite roligt ut. Det är barmark, solen lyser (här var det lite skugga) men barnen har overall och är fullt påpälsade... Fast det var en minusgrad =) En kall sådan. Nu hade jag sån tur att en kompis ringde och bjöd över oss på lite middag så jag vände vid grinden till lekparken, gick hem och hämtade Johan som hade hunnit komma hem från jobbet, packade några chokladbollar och begav oss dit. Hur lyxigt som helst att få en spontanmiddag! Fast vi gör så ibland, sällskapsäter hos varann. Mysigt och kul att bryta av vardagen med något så enkelt!

Nu ska jag ge mig ut i blogglandia =)

Kram

12 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vad mysigt med bak! Här ska bakas imorgon eller på lördag, mina föräldrar kommer till söndagen.

Vi får ta en fika snart Återkommer i ärendet! ;-)

kram

Anonym sa...

Nej nämna att man ska baka går inte här. Då tjats det hela dagen tills vi sättr i gång. Men självklart är det kul när de tycer det är roligt att hjälpa till.
Roligtmed spontan midag. dessutom måste det varit otroigt skönt att slippa gå in och ställa sig vid spisen.
Kram kram

Anonym sa...

Degen, Ingela!
Men visst är det roligt när barnen är så pass stora att man kan baka med dem!
Det låter som en toppen dag! Ha det gott! Kram anna

Vicky sa...

Vad mycket ni hunnit med idag
Jag blir väldigt sugen på kakor när jag ser dina bilder. Mina semlor är nästan slut så jag får väl göra något i helgen kanske? Choklad eller kolasnittar skulle sitta fint. Mmm

Vi hade med -1 idag! Solen värmde visserligen upp det lite mer sen, men det är så blåsigt att det inte är direkt skönt ute.

Trevlig kväll i Blogglandia! Kram

Therese sa...

Vilken härlig dag ni verkar ha haft med bak! Jag gjorde bort mitt bakande igår och har endast fixat tårta ikväll inför min dotters födelsedag i morgon. Hoppas du får ett fintavslut på veckan och kul att du är med i min lilla tävling :-)

Kram
Therese

♥ Fyra årstider sa...

Vad tråkigt att ni inte har snö:-( det blir lite roligare för barnen då.
Kram Lotta

Sjabbig men chic sa...

Det låter ju faktiskt som en riktig kanondag. Och gott har ni bakat också. och notera att jag noterade att solen sken på det översta fotot innan du talade om det! Bra va?!

Kram Lisa

Anonym sa...

Å så gott det såg ut med chokladbollar, även om jag envisas med att säga negerbollar!
Du har verkligen rätt i att man aldrig ska lova barnen något, de tycks aldrig glömma :)
Jag har lärt mig min läxa nu efter ett antal missar.

Wojtan

Malin sa...

Här var det fler som bakat ser jag=)
Gott!!
JA, visst är burkarna fina?
hittade dem äntligen, som jag letat. Balders Hage hade dem så då kunde jag inte låta bli!!!

Kram

segsliten sa...

Gott gott! Dina barn ser ut att vara nöjda. Själv bakade jag och lillklimpen en mjuk pepparkaka och en äppelkaka häromdagen. Äppelkakan är redan slut, den slafsade vi i oss med vaniljsås. Pepparkakan räcker nog imorgon med. MUMS!
Kram ☺

Angelica sa...

Jaha, då får jag lägga mig med knorrande mage... Jag blir ju sugen, till tusen! Har varit jätteduktig hela veckan och tänker inte trilla dit, men det ser smarrigt ut;D

Vi har bara 3(!)grader på Mallorca - det är ju faktiskt inte riktigt klokt. Ska det va så?!

Hoppas att ni får en skön kväll.

Många varma kramar

AngelicaE

Hemmalycka sa...

Vad härligt med bak och fina bollar. Jag säger fortfarande n...erbollar som jag sa när man var liten och de hette så. Men det får man ju inte säga nu så jag vrickar tungan varje gång man ska köpa n....erbollar på kondis.
Ha en bra dag.
Kram Åsa