torsdag 7 april 2011

Fröken för en dag


Igår var jag fröken för en dag på barnens dagis, jag var på Elins avdelning vilket såklart var lite tufft för Gustav men det gick ändå rätt så bra.
Sedan vi flyttade så har barnen gått på ett föräldrakooperativ, vilket jag var lite skeptisk till till en början men jag måste säga att det flyter på utan några som helst problem. Är det vikarie någon dag så är det alltid någon som barnen känner igen för dom har tre tjejer som vikarierar och hoppar in när det behövs. Dom är på alla tre avdelningarna så dom känner alla barnen. Toppen tycker jag som fler än en gång har fått lämnat förskräckta barn till någon som dom aldrig har sett förut.

En av åtagandena man har som förälder är att man jobbar en dag per termin och igår var det alltså min tur, egentligen Johans tur men jag hade ju skrivit upp mig fredagen innan mammagalan och då är jag inte hemma så i sista minuten gjorde vi ett litet byte ;)
Måste nog säga att det var väldigt roligt att vara med och se hur dom jobbar och hur barnen har det. Bra att lära känna dom andra barnen och framför allt de andra fröknarna lite bättre!

Vara med barnen på dagis en dag nu och då var en sån grej som jag hade som ambition innan dom började men när det inte krävdes av mig så blev det liksom inte av... konstigt.

Fröknarna som gör detta varje dag gör ett riktigt bra jobb måste jag säga, vilket tålamod dom är utrustade med! Passar sådär med mitt pms-humör ;)

Nu är det dock dax att återgå till verkligheten och böckerna igen.
Ha en fin dag!

Kram


Follow Ingela la la

1 kommentar:

Sara Thaison sa...

Jag fattar inte hur dagisfröknar klarar av dag ut och dag in. Jag skulle inte klaga om jag fick lite av deras tålamod :)