fredag 20 mars 2009

Middagstips: Kyckling och cashew i wok

Jag är tvungen att bjuda på ett recept på min favoritmaträtt =)

Receptet är lite flytande så ni får höfta bäst ni vill...

Kyckling och cashew i wok
ca 2 port

125 g kycklingfilé

1 tsk majsenamjöl (jag tar nog alltid lite mer.. Häller i en skål och använder det jag behöver.)

0,5 msk olivolja

2 dl purjolök i stavar

1 morot i stavar

ca 2 dl broccoli

1 dl mungbönsgroddar (ingen aning vad det är, jag köper mrs chengs groddar på burk!)

2 msk hoisinsås (Jag använder lite till ;-) )

4 msk vatten

1 tsk sambal oelek

cashewnötter efter eget tycke ( i receptet står det 10 st.. Jag använder mer )

servera med ris!

Gör så här:

Skär kycklingen i strimlor. Vänd dem i mjölet. Fräs i olja, salta lätt. Skär purjolöken och morötterna i stavar. Lägg ner det i pannan tillsammans med broccolin Låt fräsa ytterligare någon minut. Tillsätt groddar, hoisinsås och vatten. Smaka av med sambal oelek. Låt puttra en stund till, strö över nötterna och servera med ris!

Jag tror att jag har fått receptet någon gång för länge sen hos Viktväktarna. Följer man det ursprungliga receptet så är det ca 426 kcal per portion med 1,5 dl kokt ris per portion. Jag har ju ändrat lite här och där =) Jag har till exempel mer vatten i för jag vill ha det lite såsigare, vilket kan leda till att jag reder lite extra med maizena, kryddar lite extra med hoisinsås.. Ja, ni förstår =) Det kommer säkert ni göra om ni provar det här oxå.. Ha i lite mer kyckling och det räcker till ännu fler! Det är min absoluta favoriträtt, riktigt gott!

Låt det väl smaka!

Det är väl bäst att jag förtydligar mig angående mitt tidigare inlägg idag... Tatueringen, titta lite extra på den ;-) Det är ju jag! Jag fick tips av Duracellmamman för länge sen om en rolig sida... Här hittar ni den =) Photofunia heter den, där kan man bli alla möjliga saker.. Ha så roligt! Sen kan man ju diskutera huruvida det är snyggt eller inte med tatueringar, men just den här är ju väldigt fin =)

Vill du oxå ha chansen att vinna ett av tre smycken från Lica- Creative? Det kan du göra här

Kram

13 kommentarer:

Uttan sa...

Oj så gott! och bra och mycket nyttigare än det som jag lade ut recept på i min blogg....
Kul att titta in till Dej!
Ha en fin fredag!Kram!

paula sa...

så gott det ser ut
mums
ha en trevlig helg
kramiz

Therese sa...

Det såg smaskigt ut! Och så skönt att Gustav nu är feberfri - då kan ni njuta av helgen!

Stor kram

segsliten sa...

Ser verkligen mumsigt ut!
Kram ☺

♥ Fyra årstider sa...

Tack Ingela för dina rara ord på min blogg..idag har jag en runda för att jag själv känner att jag vill och nu lägger jag dig på bloggkoll för jag vill inte tappa bort dig mer.
Kram Lotta

thebromanders sa...

Mmmm...ycket gott låter det!!!

Anonym sa...

De bönorna har jag aldrig testat! Hmmmm det ser supermumma ut! Måste nog testa det! Men inte här...är i lugnochrovagnen! kram Anna

Anonym sa...

Har inte haft tid att besöka dig på ett tag, haft fullt upp med skolan o inte minst Galan, så precis nu ska jag uppdatera mig!!

Så gott recept ska absolut provas när sopporna är slut!!!

Trevlig helg!!

kramis!!

Mamma Linda sa...

Hahahaha, ja just det. Det där med tatueringen var ju en kul grej.

Det receptet måste jag prova, gillar sån typ av mat. Men nu var det länge sen jag lagade det. Senast köpte vi färdigt *whooops*

Ha en skön helg, själv jobbar jag :-( blä.
Kram Linda

Hemmalycka sa...

Mums, det lät jättegott och jag håller med dig. Beckhams fina tatuering, bra val av honom tycker jag ;-)
Kram hela kvällen.

Små och Stora barn sa...

Dina bilder gör verkligen att man blir sugen!
Hur kan du ens med att klaga på din kamera....

Anonym sa...

Men vad trevligt med matförslag som känns genomförbara! Tack, tack!
Trevlig blogg föresten.

Sabina sa...

Tack för tipsen, både woken och fotosidan! Jag ska testa både två!
Kycklingwok är min favorit och din ser jättegod ut. ska absolut testa laga den någon dag!
Ha en skön helg!
Kram S.