tisdag 20 januari 2009

Då var det över!

Det blev så att igår morse ammade jag sista gången. Imorse när Gustav vaknade så gick Johan upp och gjorde välling och gav honom.. Skönt att det har gått så bra att sluta, det var ju ändå dax! Fast den sista tiden har jag bara ammat vid kl 05.00 på morgonen så det har inte varit någon uppoffring direkt. Eller så kan jag vara ärlig och säga att jag har inte orkat gå ner för trappan för att göra välling ;-)

Nu är det i varje fall över. Jag har lite blandade känslor... Mest för att vi inte vill ha mer barn så då blir det sista gången för alltid. Det spelar liksom ingen roll vad man gör för sista gången så blir det lite sorgligt. Konstigt, för jag har verkligen sett fram emot när det skulle vara över och Johan oxå kunde ta Gustav.. Fast den känslan infann sig redan då han började dricka välling på kvällen, sen av någon anledning gick det väldigt bra att bara lägga ner honom och han somnade själv... Vet inte hur vi fick till det men helt plötsligt så löste sig allting. Det underlättar ju allting. Då måste man inte vara två vid läggning och det gör inget att man ligger och läser en bok för Elin, Gustav kan ligga i sin säng och jollra lite sen somnar han. Lyxigt känns det som när man har haft det som vi hade det innan.



Idag är sista dagen att tävla om halsbandet. Imorgon kommer jag att presentera vinnaren.
Du har fortfarande chansen att vara med! Det kan du vara här
Nu är tiden mogen att röja lite i skåpen igen...
Kram

5 kommentarer:

Vero sa...

Jag klarade aldrig av att amma mina två barn. Dotra var hjärtsjuk och henne ammade jag i två månader, sen orkade hon inte mer och i och med hennes sjukhusvistelse så sinade jag.

Sonen kom för tidigt och låg på sjukhuset i 1 månad vid födelsen och fastän jag försökte pumpa och greja så sinade jag. Lite prestationsångest också eftersom jag så gärna ville amma denna gång...

Men, sånt är livet. Och för min del blir det inte heller fler barn.

Spännande med tävlingen. Du får maila mig sedan vem det är som jag skall posta vinsten till. Du kan även maila mig DIN adress på en gång. Jag tror inte jag sparade den sedan jag skickade ängeln. Kan ju vara bra att ha *finurlig*

Vicky sa...

Det finns så många ammningsberättelser och alla har sin egen bild, ofta både positiv och negativ. Håller med helt med om att det kan var dubbla känslor när man slutar. . Mina barn var väldigt intresserade av vanlig mat så jag slutade med båda strax efter att de börjat äta hela mål mat.

HA en bra dag!

Lallis - liv och leverne sa...

Jag håller med dig. Kände likadant efter min sista.Lite vemodigt sådär.Men ändå.. ganska så skönt när man väl vant sig vid tanken. KRAM gumman.

Mammansblogg sa...

tack för titten tillbaka!!! dina barn var oxå jättefina! hur gamla är de? såklart man vill vara med å tävla om nåt så fint. ska lämna en kommentar om tvålen oxå, den verkar ju yummie!!!
Mvh Linda

Mammansblogg sa...

tack för titten tillbaka!!! dina barn var oxå jättefina! hur gamla är de? såklart man vill vara med å tävla om nåt så fint. ska lämna en kommentar om tvålen oxå, den verkar ju yummie!!!
Mvh Linda