lördag 24 januari 2009

Det känns inte så bra.


En pigg och glad tjej, sommaren -08

Elin är inte så pigg... Det känns inte bra. Hon hade 40,1 i feber en halvtimme efter att hon hade fått alvedon :( Dessutom vill om inte äta. Nu har hon fått i sig lite saft och glass och jag vet att man klarar sig ganska bra på det.. Men ändå.

Hon låg här i soffan och ville gå och lägga sig och jag ville inte att hon skulle gå och lägga sig med så hög feber.. Jag vet att sömn är det bästa men jag vill liksom ha lite koll på henne. Jag flyttar nog över henne till vår säng när vi går och lägger oss.. Vilken hönsmamma man är..

Jag tycker bara att febern borde ha gått ner på en halvtimme, det känns inte alls bra..

Undrar vad det är, för hon har bara feber. Inga andra symptom vad jag kan se eller märka. Jo, hon har oxå fått två prickar på benet men det ser inte ut som koppor, tror jag.


Nu sover båda barnen och klockan är 18:45 Inte så vanligt här hemma.. Vi ska nog passa på att titta på en film. Börjar vi så här tidigt finns ju chansen att vi faktiskt orkar se klart!


Var gärna med och tävla om en smultrontvål från Björk & Berries, du kan göra det här


Kram

12 kommentarer:

Sjabbig men chic sa...

Fast kanske det ändå är vattkoppor? helt riktigt att låta henne ligga hos er på soffan och sen flytta över henne till er. Det är min tjej det! Du är så bra, så bra! Alvedonen kan ta lite längre tid på sig ibland. Vänta lite och se bara... Mycket kallt att dricka men det vet du ju.;)

Kramar Lisa

Anonym sa...

Inte roligt alls. Det är ändå tur att du har stategier för hur du ska göra. Det är en riktig mamma! Som planerar hur man ska göra... Tycker jag. Sedan spelar det nog ingen roll vad man planerar...ibland... Kram anna

Lallis - liv och leverne sa...

Jag förstår det.
Vi hade ngt liknande med bara feber här hemma. Hög sådan.
Men den gick ner på ett dygn.
Obehagligt är det när de små blir sjuka. Alvedon kan ta lite längre tid ibland(om det inte är suppar) Stor kram/Lallis

segsliten sa...

Om prickarna inte är vattenkoppor så kan det vara värmeutslag pga den höga febern.

Hem och Lycka sa...

Usch, stackars er! Krya på er!

kram

segsliten sa...

Fast på benet? Om febern inte går ner bör du nog kyla ner henne. bara i underbyxer under ett svalt lakan. Kyl med kalla omslag panna, handleder och fotleder. Får du inte ner febern med det får du nog se om du kan ta en högre dos febernedsättande nästa gång.
Hoppas hon blir bättre snart!
Kram på dig!

Mitt vita staket sa...

Hej o hoppas hon kryar på sej snart...vi har också just haft febriga barna hemma dom avlöste varandra...Ha en fortsatt trevlig helg...Kram sussie

Anonym sa...

Tråkigt..hoppas hon kryar på sig. Kanske är 3 dagars febern. Då brukar febern vara ganska hög även om man äter febernedsättande. Dryck och ev vätske ersättning är att rekommendera då. Ha en trevlig lördag kväll ändå.

Vicky sa...

Stackars liten tjej. Hoppas natten blir bra.
Du har fått en utmärkelse hos mig som jag vet du ha fått tidigare. Du gör hur du vill med den, jag ville ändå visa min uppskattning :)

Hemmalycka sa...

Usch vad jobbigt, klart man blir orolig när de små liven är sjuka.
Förhoppningsvis varar det inte så länge.
Kramiz Åsa

Ullis/Leva på landet sa...

Men så tråkigt att hon är så sjuk. Vi får hoppas att hon är piggare snart. Kan ju bli en febertopp och sedan gå ner.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Det är ju precis samma som Nils har. Ren o skär feber. Pendlar mellan 39.5 - 40.5 =( O Alvedon hjäler inte heller..Eller kanske lite lite men knappt märkbar!

Hoppas våra små kryar på sig snarast!!

Kram