onsdag 27 oktober 2010

Det var inte riktigt så jag hade tänkt..

Jag har ju skrivit förr om vårat problem att få dagisplatser till barnen i Kungsbacka.. Nu börjar det ljusna för oss. Det är bara det att kanske inte på det sätt jag hade tänkt mig ;)

Alla som har barn vet ju att det absolut viktigaste för en förälder är ju att barnen har det bra och mår bra. Det som händer mig själv nu för tiden har jag en helt annan distans till sen jag blev mamma. Skönt måste jag säga :)

Nu har vi fått kontakt med ett föräldrarkooperativ som ligger 100 m från där vi ska bo och gissa vad?
Jo, dom kan ta emot barnen från det datumet vi vill! Det är nämligen en familj som ska flytta, lägligt eller hur?!
Problemet är väl att jag har sån kass inställning till kooperativ från början (skäms på mig), det är så många som berättar om problem med personal och att föräldrarna till slut tvingas jobba. Då har man ju liksom missat hela grejen med dagis tycker jag ;) Jag har heller inte ett jobb där jag kan ringa på morgonen och säga att jag kommer inte idag jag ska vara dagisfröken..

Nu har jag pratat med rektorn, jag har även berättat mina farhågor och alla skräckhistorier jag har hört och hon var lite fin i kanten och typ smålog genom telefonen (kan man det?). Jag fick dessutom veta att det enda åtangandet man har som förälder är att närvara 1 dag/ termin och förälder och att dom sköter vikarier ifall någon blev sjuk =) Hon var väldigt trevlig och förstående och vi ska dit på ett möte med barnen nästa vecka.
Det känns till och med riktigt bra och dom flesta pusselbitarna faller på plats.

Mina älskade småtroll är ju faktiskt viktigast i världen, antar att det är därför man är lite hönsig..

Ha en bra kväll gott folk!

Kram






Follow Ingela la la

7 kommentarer:

Östblomman sa...

Klart du ska vara hönsig! I lagom dos :). Jag har istället nästan bara hört positivt om kooperativ! Men visst, det kan ju skilja. Lika mycket som det kan skilja på vanliga förskolor... Det är ju perfekt att ni ska dit och kika först. Följ magkänslan :). Lycka till, kram

HUSnrNIO sa...

Klart att man vill det bästa för sina små och slåss för dem även om man kanske blir sk lite obekväm i myndigheternas ögon. Skönt att det verkar läsa sig för er med barnomsorg! Ha en fin dag.

Tess sa...

Klart man vill det bästa för sina älskade barn och jag förstår dig! Men skönt att det verkar lösa sig till det bästa!
Kramar

Therese sa...

Låter ju toppen!!! Å fördomar är ju till för att man ska kunna ändra uppfattning ;-) KRAAAM och ha en ljuvlig dag <3

Pernilla sa...

Kul att du hittade in till mig.
Har Libero och tycker de fungerar bra annars. Får se om vi kanske testar ett annat märke.

Såg att du med skulle på Galan. Det kommer bli så kul. Längtar redan.

När vi bodde i Göteborg försökte jag få in mina barn på kooperativet där men det var allt för lång kö. Om vi flyttar igen tänker jag försöka se om han inte kan gå på ett sånt. Har bara hört bra om det men det är ju som med allt. Man kan inte bara gå på saker man hör utan måste undersöka själv.
Hoppas det går vägen och att det blir bra till slut.

Kram

Popprinsessan sa...

Vad skönt att det börjar lösa sig även om det inte var precis som du hade tänkt dig. Men jag håller tummarna att det blir bra, det lät ju bra iaf!

Även om det inte är kooperativ så har vi vissa dagar då dagis vill att man som förälder hjälper till tex röjer på tomten osv. Sedan är det ju upp till ens egna samvete om man verkligen gör det eller ej. Jag tycker att det är ganska trevligt att träffa andra föräldrar förutom när man lämnar/hämtar barnen.

Håller tummarna att det kommer att kännas jättebra för er när ni är där på besök!

Kram!

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att det blir bra. har ju bara positiva saker om kooperativ, kanske för att jag var med och startade ett själv för ett antal år sedan. Det har fortfarande det bästa ryktet av alla förskolor i kommunen. Vi hade det toppen där.

Lycka till!
kram Ullis