torsdag 16 juni 2011

När mamman är..

2011-06-16

 

….borta går vi på dagisutflykt =)

 

Vilken eftermiddag och kväll det blev. Barn, föräldrar och pedagoger från vårt föräldrakooperativ samlades vid 17:30 i den lummiga Kungsbackaskogen i sin skira försommargrönska. Finns det något vackrare än när solen strilar ned mellan bokarnas löv?

 

Det började med en lekfull poängpromenad vilken ledde upp till den lilla dammen. Där satt trollet Rulle och bjöd barnen på myrägg, något som var mycket uppskattat. Myräggen var misstänkt lika popcorn men med lite fantasi så….

Medan de vuxna rättade poängpromenaden lekte barnen mellan träden, i gungorna och i den stora rutschkanan. Elin kom springande alldeles svettig med sin munkjacka i handen:

"Pappa, det är för varmt!"

Innan jag hunnit svara var hon redan på väg till Emma & Co. Elin börjar få en bästis i Emma tror jag. De leker så fint och jag tror uppriktigt att Elin ibland längtar efter henne som vänner kan och skall göra. Mamma & pappa är lyckliga över att deras lilla flicka har förmågan att skaffa goda vänner, den stor skräcken bortsett från fysisk skada är ju utanförskap.

 

Nåväl, snart var det dags för korvgrillning och det bullades upp ur medhavda matsäckar. Sk "partajgrillare" är verkligen inte min favorit och idag inte heller barnens. Gustav drack sig istället mätt på en och en halv MER och Elin hade fullt upp med lek och fiskdamm så måltiden var snabbt avklarad.

 

Nu började kvällen närma sig och lilleman började bli gnällig, då var det ingen hit att stå i kö till ansiktsmålningen men till slut fick han en spindel på kinden och Elin en vacker fjäril. Innan vi gick hem hann vi också med att vinna en vattenflaska på lotteriet. Alltid lika kul att vinna även om det är småsaker.

 

Än en gång glad och tacksam för den fantastiska personalen på förskolan som ordnar så fint för våra barn. All heder åt dem! Sen bar det av hemåt, alla var vi trötta och längtan efter mamma/hustru började bli stor. Tack för en härlig kväll i lekens tecken!

 

Gästbloggare Johan

2 kommentarer:

Jessica sa...

Ja det var helt fantastiskt!!

:)

Camilla sa...

Vad mysigt det låter!! Härligt att kunna gå ut på såna utflykter tillsammans och hitta på en massa skoj :)

Kramar