torsdag 6 januari 2011

Snölek och den perfekta kladdkakan

Idag hade vi goda vänner på besök. Det var planerat för pulka och korvgrillning men till lunch så blåste det en del så det var bara papporna som var ute och grillade, vi andra satt inne i värmen och väntade på korv :)

Eftermiddagen spenderades på en lekplats nära oss och det var full fart och massor av snö! Riktigt skoj för både oss och barnen. När vi kom tillbaka så hade jag samma trötthet som i kroppen som när man är i fjällen. Det är så härligt när man kan vara ute och det är en massa snö och bara 1 minusgrad. Barnen var helt slut när vi kom hem och jag blir förvånad om dom inte somnar ganska omgående när vi har lagt dom, risken finns att även vi somnar :)

Jag bjöd även på en kladdkaka idag. Receptet har jag fått från CharmKatti, och jag minns när hon hade receptet på sin blogg att hon stack ut hakan lite och sa att det var den perfekta kladdkakan och jag kan inte annat än att hålla med! P E R F E K T.

Här kommer receptet som även finns på hennes blogg:

2 st ägg
3 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
4 msk kakaopulver
1 ½ dl vetemjöl
100 g smält smör

Gör så här
Rör ihop allt till en jämn smet
Klä en form med bakpapper, eller om man smörjer ska man använda vetemjöl istället för ströbröd. Detta för att slippa den tråkiga kanten. Det går också alldeles utmärkt att använda en form belagd med teflon eller en silikonform.

Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 28-32 minuter. Man får prova sig fram här. Det skiljer sig lite fårn ugn till ugn, men man vill ju ha en kladdig kaka, eller hur. Varmluft får absolut inte användas, då blir kakan lätt lite torr.

Så det receptet tackar jag Kattis för :)

Nu lägga barnen och sen filmtajm!

Kram


Follow Ingela la la

Inga kommentarer: