torsdag 23 juli 2009

Furuvik :)

Det blev en tur till Furuviksparken, det har blivit ett stående inslag sen vi fick barn ;) Jag vet inte hur många gånger jag var där när jag sjävl var liten tjej, även när jag var lite större tjej så var jag där och åkte karusell och åt karamell.

Jag gillar att det är en blandning med djur och karuseller och nu sen några år tillbaka så kan man även gå ner i ett gammalt fort. Något min man gillar ;) Jag vet inte vad det är som är så intressant med gamla kanoner och bunkrar men nåt är det tydligen..

Vi hade sån tur att när vi kom till kamelerna så hade dom precis fått lite mat och stod uppradade vid kanten, det var bara att gå fram och klappa dom. Det låg lite spilld mat på backen som vi tog upp och gav dom. Så nu har vi matat kameler :)

Furuviksparken är väldigt känd för sina apor, schimpanserna först och främst. Vet inte om ni såg på tv:n om lilla apan Manda som blev omhändertagen och bodde hemma hos en av skötarna, som oxå är den enda som kan gå in och är accepterad av Santo, ledaren. Jätteintressant var det i varje fall och nu bor lilla Manda tillsammans med dom andra aporna. Manda och hennes adotivmamma Linda är längst ner i collaget.

Naturligvis blev det lite karuseller denna dag.. Jag är glad att det inte var jag som behövde klämma i mig bland dom små den här gången *skrattar* Det såg ju hur roligt ut som helst! Barnen fick inte åka själv förrän dom var 4 år så det var bara för Johan att åka med ;)

Är ni i Gävle eller i närheten så kan jag rekommendera ett besök på Furuviksparken, den är verkligen jättefin. Ta med matsäck eller korv att grilla, det finns jättefina picknick platser och restaurangerna är väl sådär och onödigt dyra.

Kram

Follow Ingela la la

4 kommentarer:

Amanda sa...

Vad roligt! Jag har varit där en gång för några år sen. Ska bli kul när Ludwig mår bättre och blir lite större så vi också kan åka på minisemestrar sen. ^^

Kram

Livet på Citronodlingen sa...

haha, stackars Johan, han ser inte ut att ha det alltför bekvämt :o)

Angelica sa...

Jag hade nog inte heller fått plats i de där små sakerna :D Tur man har män som får ställa upp *skrattar*!

Det ser ut som ni hade en ljuvlig dag och jag hoppas att det blir precis lika roligt idag!

Många kramar

Angelica

Mamma russin sa...

så mycket härliga kort..:) ni ser ut att ha så mysigt..:)

kram