måndag 19 januari 2009

Minus och dagis!

Ja, idag pekade vågen på minus =) Ett kilo lättare och ett kilo närmare målet! Det känns skönt att vara i gång. Jag gick ca 60 000 steg förra veckan och gjorde två gympa pass. Jag skulle nog behöva gå åtminstone 70 000 steg så att det blir 10 000 steg om dagen.. Nu får jag vara nöjd ändå. Kanske knatar på lite extra denna vecka vi får väl se. Jag ska jobba i helgen som kommer och där springer man omkring en del så det kanske löser sig ganska enkelt!


Elin ska gå mindre på dagis denna terminen. Jag är ju föräldraledig och då får hon gå 15 timmar i veckan. Här går man varannan dag 6 timmar om dagen. Ena vecka 2 dagar och den andra 3 dagar.. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Det är bättre än 3 timmar om dagen men jag hade föredragit om man själv fått välja dagar. Nu blir det så att varannan vecka finns inga lekkompisar hemma. Det är synd! Fast man är väl aldrig nöjd..

Förra terminen så pluggade jag på distans och då gick Elin lite mer på dagis. Det är skönt att slippa det den här terminen måste jag säga.

Den här tiden med barnen när man kan vara hemma så här kommer ju inte tillbaka och som min kloka vän Ingela sa idag; Tids nog får dom gå på dagis för jämnan..

Det har hon så rätt i. Fast i höstas när Gustav mest skulle ammas och sövas så tyckte jag att det var rätt jobbigt när Elin var hemma måste jag säga. Jag hann ju aldrig med henne och hon blev bara besviken... Det var inte roligt. Nu är det helt annorlunda. Gustav äter med oss andra och det är bara att gå och lägga han så somnar han. Helt underbart! Idag sov han två timmar på eftermiddagen och då hann vi lägga en massa pussel, läsa böcker och äta mellis. Elin har varit som ett litet solsken hela dagen. Det känns i hjärtat kan jag lova... Min lilla prinsessa!

Idag var vi iväg på öppna förskolan. Det är Torslanda församling som har öppen förskola i lokaler som det var dagis i innan så allting finns ju! Hur bra som helst. Idag gick Elin och dom lite större barnen iväg med ena fröken och hade lite gymnastik i 45 min. Då var det meningen att vi skulle ha sångstund med dom mindre barnen men den uteblev för småttingarna satt och åt ;-)

Jag gissar att vi kommer spendera en del tid där nu när det är lite sämre väder och dom dagarna vi inte har något speciellt för oss.

Jag ska verkligen påminna mig själv om att den här tiden inte kommer tillbaka... Försöka njuta av det och inte önska en massa annat.

För er som undrar hur det går med mitt före och efter reportage av köksskåpen så är det på gång! Jag har inte hunnit klart, vilket bekräftar det jag trodde... Jag hade kunnat börjat utan mina burkar =) Det kändes inte rätt bara... *L*

Imorgon är sista dagen för halsbandstävlingen! Du hittar den här


Kram

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du står verkligen i! Tänk att man kan gå så pass mycket i alla fall! Sedan måste jag gratulera ditt minus! Det är trevligt och skönt att se resultat!
Ha det gott! kram Anna

Hemmalycka sa...

Grattis till minuset, skönt att det är åt rätt håll.
Kram Åsa

Veronica sa...

Härligt att se vågen gå åt rätt håll! Bra jobbat :)

Så imorgon är utlottningen, spännande!

Kram

Widénskan sa...

*applåder*
Bra jobbat bruden!!
Du är Grym!
Kramar
Christine

Angelica sa...

Jag grattar massor!
Jag kämpar med med mina kilon också, men i smyg... Sakta men säkert! Hoppas att du får en supermysig kväll!

Massor med kram
AngelicaE

♥ Fyra årstider sa...

Grattis till 1 kilo..allt räknas när det går neråt.
Kram Lotta